Våra ambassadörer

ANDERS OSCARSSON RÜDLINGER
Arbetsgivare: Tuve Bygg
Titel: Platschef
Bostadsort: Mölndal

Jag har verkat i flera år inom byggbranschen och har många gånger mött attityder om vems fel det är när allt går snett, alla skyller på varandra och vill påvisa att någon annan än de själva bär skuld. Det jag brinner för är att vi skall uppmärksamma varandra på vad som går bra, kunna fråga varandra vad vi kan göra för att det ska gå bättre för oss alla. Jag har börjat med våra egna yrkesarbetare med att få dem verksamma i processen att hjälpa varandra i stället för att skylla på varandra.


ANDERS HINN

Arbetsgivare: Wästbygg
Titel: Affärschef
Bostadsort: Furulund

Den sakfråga jag brinner för är förnyelse i Byggbranschen. Jag är en driven innovatör, som gärna testar nya utvecklingsformer på mina projekt. Mina föreläsningar kommer att handla om det goda ledarskapet, och hur man som ledare ska möta den nya generationen av 90-talister som är på väg ut på arbetsmarknaden.

 

JEANET CORVINIUS
Arbetsgivare: Peab
Titel: Arbetschef
Bostadsort: Huddinge

Mitt mål med Byggchefernas ambassadörsprogram är att vara med och bidra till ett mjukare och trevligare klimat mellan parterna utan ett konsekvent misstroende och därigenom bidra till att förbättra byggbranschens rykte. Ett av de stora problem byggbranschen har idag är ett missförtroende inom alla led, både internt och externt. Det krävs att det blir en förändring både i tankesättet och tillvägagångssättet som finns inom branschen idag. Kan vi inte komma till bukt med misstroendet inom vår egen sektor så kommer samhället aldrig finna en anledning till att ändra detta synsätt som vi själva skapat och sänder ut. Vill vi att allmänheten ska ha ett förtroende för byggbranschen, då måste vi börja med att fråga oss vad det är som hela tiden driver branschen till att hålla maktspelet igång och göra saker inom den betydligt svårare än vad det är. Varför lägger vi inte upp betydande fakta direkt, vare sig det skall ingå i ett avtal eller bara är en sakfråga mellan parterna. Detta påverkar arbetsmiljön i alla led och ger självklart även positiva ekonomiska effekter då vi slipper lägga så mycket energi och pengar på utredningar, konflikter och dylikt. Jag tror att vi som ingår i ambassadörsprogrammet säkerligen kan starta en diskussion som i sin tur väcker upp många viktiga frågor och jag önskar att en del i detta leder mot ett trevligare klimat och öka förståelsen mellan parterna genom än större del av processen!

 

JONAS LUNDBERG
Arbetsgivare: JP Lundberg
Titel: Byggnadsingenjör
Bostadsort: Uppsala

Jag vill försöka påverka bland annat konsulter och andra som skriver förfrågningsunderlag att lära sig att skriva mer pedagogiskt och enkelt, ta bort information/rubriker som inte har någon undertext samt att uppmana beställarna att kräva mer precisa och strukturerade enkla handlingar, allt för att minimera uppkomsten av byggfel. Många byggfel kommer från oklara handlingar samt missförstånd. Byggfelen i Sverige kostar stora belopp samt blir ett irritationsmoment vid nästkommande upphandlingar.


CATHARINA HOLMSTRÖM
Uppdrag:
Ambassadör
Arbetsgivare: Peab
Titel: Distriktschef Skåne
Bostadsort: Löberöd

Jag är en engagerad byggchef som tror på glädje och delaktighet i ledarskapet. Vi måste bygga förtroende i relationer mellan samtliga led i samhällsbyggnadsprocessen, och ständigt arbeta för att upprätthålla hög moral. Vi behöver markera att oetiskt handlande inte accepteras. Med nyfikenhet, glädje och civilkurage kan vi skapa en bransch med gott arbetsklimat som lockar nya unga medarbetare oavsett kön och härkomst.


HAMPUS LEVÉN SVENSSON
Arbetsgivare: NCC Sverige AB
Titel: Platschef
Bostadsort: Halmstad
 

Jag heter Hampus Levén Svensson, kommer ursprungligen från Lidköping men bor sedan 2008 på västkusten, närmare bestämt i Halmstad. Jag studerade till byggnadsingenjör med inriktning mot produktion och produktionsledning på Högskolan Halmstad och har sedan 2011 arbetat i olika roller på NCC. Det som intresserar mig mest och som gör att jag trivs så bra inom byggbranschen är dels att få vara med och skapa något beständigt som sätter avtryck för kommande generationer. Men också för att jag varje dag får vara med och lösa problem och komma på ny innovativa lösningar som utvecklar mina projekt, mina medarbetare och förhoppningsvis hela branschen framåt.
Jag hoppas genom ambassadörsprogrammet kunna förmedla lite av mina erfarenheter och lärdomar efter att ha kommit som nyutexaminerad ingenjör rakt ut i verkligheten och nu arbetat några år i den.
Jag tycker det är oerhört viktigt för branschen att vi kan locka nya, unga, hungriga entreprenörer till en bransch som har oförtjänt dåligt rykte och som ofta framställs som konservativ och innovationsfientlig. På så sätt kan vi utveckla såväl branschen som oss själva framåt. Det handlar helt enkelt bara om att visa vilken intressant och spännande bransch som byggbranschen verkligen är! 

Dela: